Cikatridina hüvelyszárazság tünetei ellen

Hialuronsav nem csak az arcra: íme az intim hidratálás „titkos fegyvere”

Mi, nők mindenütt kenceficézzük magunkat, elvégre a bőrünk igényli a folyamatos hidratálást. Sőt, olykor a „láthatatlan” intim szöveteink is hálásak lennének némi nedvességpótlásért. Egy hialuronsav tartalmú hüvelykúppal még ez utóbbi sem lehetetlen.

Hidratálás hialuronsav segítségével – mindenhol!

Szinte közhely, hogy a nők folyton kozmetikázzák magukat: arckrém, szemránckrém, kézkrém, lábkrém, testápoló… Pedig ez teljesen természetes, hiszen a bőrünk folyamatosan igényli a hidratálást, ráadásul ez az igény az életkor előrehaladtával egyre növekszik. A kozmetikai cégek jól tudják ezt, ezért minden korosztálynak más és más hidratálószert ajánlanak. A márkás készítmények dobozán gyakran láthatjuk a „HA” jelölést, amely egy rendkívül magas vízmegkötő és hámregeneráló képességgel rendelkező összetevőre, a hialuronsavra utal.

A hialuronsav helyreállító és intenzív nedvességmegóvó képességgel rendelkezik, ráadásul nemcsak a látható felületek hidratálására alkalmas, hanem az olyan rejtett területek „fiatalítására” is, mint a hüvelyt bélelő hámszövet.

Hialuronsav nem csak az arcra: íme az intim hidratálás „titkos fegyvere”

Ezért nem érdemes hagyni, hogy a hüvely dehidratált legyen

A hüvely belseje ugyan a szemnek láthatatlan terület, és itt nem is a külcsín végett fontos a hidratálás, sokkal inkább az általános jó közérzet érdekében. Ha ugyanis a hüvely kiszárad, az számos kellemetlenséget tud okozni a nőknek. Az intim zónában tapasztalható szárazságérzet folyamatos kényelmetlenséget, viszketést, feszülést okozhat, a szexuális élet pedig egyenesen rémálommá válhat miatta. Ha a hüvely nem megfelelően hidratált, akkor az együttlét sem tud igazán olajozottan zajlani. Az aktus fájdalmat okozhat, a hüvelyfalon hámsérülések keletkezhetnek, ami akár vérzéssel is járhat. Ezt nem érdemes megvárni, helyette inkább gondoskodjunk időben ennek a titkos, intim területnek a hidratátálásról.

Patikai készítmény hialuronsavval

Cikatridina hüvelykúp patikában recept nélkül kapható készítmény, amely ugyanúgy hialuronsavat tartalmaz, mint a már említett márkás arcápoló krémek, az összetevői között továbbá többféle gyógynövény ápoló kivonata is jelen van. A hialuronsav ugyanis nemcsak a száraz arcbőrt, hanem a hüvelyi szöveteket is segít újra feltölteni nedvességgel, a Cikatrdina kúpban található gyógynövénykivonatok pedig hámregeneráló és gyulladáscsökkentő hatásúak.

A Cikatridina kúp a tünetek változásától függően, szükség esetén akár hosszan tartó kezelésként használható a hüvelyszárazság okozta panaszok enyhítésére. Recept nélkül kapható a gyógyszertárakban, illetve megrendelheted akár webes patikákból is.

Mitől lehet száraz a hüvely?

Mitől lehet száraz a hüvely?

A klimaxos vagy idősebb nők döntő többségénél – elsősorban a változókorban zajló hormonális folyamatok következményeként – kialakul a hüvelyszárazság, ami számos kellemetlen tünetet okozhat. Hormonális okokból a terhes vagy szoptatós kismamáknál szintén gyakori probléma a hüvelyszárazság: nekik mindenképpen hormonmentes készítményt tanácsos használniuk, amelynek alkalmazása előtt feltétlenül egyeztessenek a kezelőorvosukkal. Bizonyos esetekben a hormontartalmú fogamzásgátlók szedése vagy egyéb, például depresszió- vagy allergiaellenes gyógyszerek mellékhatásaként is kialakulhat hüvelyszárazság, amely kísérő tünete lehet a daganatellenes sugár- és kemoterápiának is.

Cikatridina hüvelykúp hüvelyszárazság tünetei ellen

bármilyen eredetű hüvelyszárazságra

igazoltan hatásos és biztonságos

lokális hormonkezelés ellenjavallata vagy kockázata esetén is alkalmazható

a panaszok függvényében tartós használata is lehetséges

Cikatridina hüvelykúp már kapható nagyobb kiszerelésben

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

Cikatridina felhasználói kérdőív