Cikatridina hüvelyszárazság tünetei ellen

Hüvelyszárazság fiatal korban? Így ismerd fel, és ezt tedd ellene

Közismert, hogy a kielégítő együttléthez elengedhetetlen a megfelelő előjáték, máskülönben a dolgok nem feltétlenül működnek majd „olajozottan”. Ha minden gyengédség és izgatás ellenére a szerelmes perceiteket mégis fájdalom árnyékolja be, akkor gyanakodj a hüvelyszárazságra! Pánikra szerencsére semmi ok, a segítség ugyanis közelebb van, mint gondolnád!

Tévhit, hogy csak idősebb nőknél fordul elő hüvelyszárazság!

Köztudott, hogy a klimaxos vagy idősebb nőknél gyakran okoz gondot a hüvely nem megfelelő nedvesedése. A jelenség hátterében hormonális okok húzódnak, elvégre bizonyos életkor fölött megfogyatkozik, sőt idővel meg is szűnik a női hormonok termelődése a szervezetben. Csakhogy hormonszint-csökkenés nemcsak az idősebbeknél, hanem átmenetileg bármely életkorban előfordulhat, így akár egészen fiatal lányoknál is. Lássuk a leggyakoribb eseteket!

Fogamzásgátlók szedése

A fogamzásgátló gyógyszerek megváltoztathatják a hormonszintedet, ami könnyen vezethet akár hüvelyszárazsághoz is.
Hüvelyszárazság fiatal korban

Egyéb gyógyszerek mellékhatása

Más hormontartalmú készítmények, illetve egyéb betegségek miatt felírt gyógyszerek mellékhatásaként ugyancsak kialakulhat a probléma. Már csak emiatt is érdemes mindig átolvasnod az adott gyógyszerhez mellékelt betegtájékoztatót, hogy ne érjen váratlanul, ha netán hüvelyszárazságot tapasztalsz.

Terhesség, szoptatás

A várandósság valóban „más” állapot, hiszen ilyenkor a szervezet hormonszintje is eltérő a korábbihoz képest. Ugyanez a szoptatási időszakra is jellemző, ezért sok kismama panaszkodik amiatt, hogy kényelmetlenséget okoz számára a szexuális együttlét.

Hüvelyszárazság fiatal korban és a sok stressz kapcsolata

A stressz soha nem tesz jót, és mivel a női szervezet különösen érzékeny „műszer”, így a tartósan fennálló feszültség a hormonális rendszerünk működését is megzavarhatja – emiatt pedig szintén kialakulhat a hüvelyszárazság.

Drasztikus fogyókúra

A hirtelen bekövetkező, drasztikus testsúlyvesztés megterhelő lehet a szervezeted számára, és megint csak a női hormonális rendszered egyensúlya bánhatja, így aztán egy túlságosan is hatékony „villámfogyókúra” nyomán ugyancsak kialakulhat hüvelyszárazság.

Hüvelyszárazság akár fiatal korban is kialakulhat

Sugárkezelés, kemoterápia

A daganatellenes kezelések célja a gyorsan osztódó rákos sejtek elpusztítása. Az ilyen terápia során azonban a hüvelyhám ugyancsak gyorsan osztódó sejtjei is áldozatul eshetnek, és emiatt hámsorvadás alakul ki, amely ugyancsak a hüvelyszárazság tüneteivel jár együtt.

Korai menopauza

Ha betegség miatt el kell távolítani a petefészkeket, olyankor az érintettnél életkortól függetlenül értelemszerűen bekövetkezik a menopauza. Mint említettük, a hormonhiányos állapotnak egyik jellemző tünete a hüvelyszárazság.

Hormonmentes segítség a hüvelyszárazságra: Cikatridina hüvelykúp

A gyógyszertárban recept nélkül kapható, de akár webes patikákból is megrendelhető Cikatridina hüvelykúp bármely életkorban képes hatásosan mérsékelni a bármilyen okból kialakult hüvelyszárazság miatti panaszokat. Célszerű kúraszerűen használni esténként 1 kúpot felhelyezve, majd a bevezető kúrát követően a kezelés szükség szerint folytatható vagy ismételhető időkorlát nélkül.

A Cikatridina hüvelykúp fontos összetevője a kiváló hidratálóképességégéről ismert hialuronsav, amely nem véletlenül található meg a drága, márkás arckrémekben: ahogyan az arcbőrünket, úgy a „láthatatlan” intim szöveteinket is képes újra nedvességgel feltölteni és regenerálni. A Cikatridina hüvelykúp emellett többféle hámosító és gyulladáscsökkentő hatású gyógynövény ápoló kivonatát is tartalmazza.

Teljesen hormonmentes, ezért várandósság vagy szoptatás idején is biztonsággal használható – de erről a kismamák természetesen mindig egyeztessenek a kezelőorvosukkal!

 

Intim szárazság kismamáknál

Intim szárazság kismamáknálVárandósság alatt és szülés után az újdonsült anyukák gyakran tapasztalják, hogy a házaséletük már nem olyan gördülékeny, mint korábban. A hüvelyszárazságra szerencsére létezik hosszú távú segítség. Gyakori intim probléma szülés után –...

Neked sem jön be a síkosító? Akkor próbáld ki ezt!

Neked sem jön be a síkosító? Akkor próbáld ki ezt!Bizonyára számodra sem újdonság, hogy a kielégítő együttléthez az is kell, hogy minden, aminek odalent csúsznia kell, az jól is csússzon. Ám a dolgok sajnos nem mindig mennek olajozottan, és a síkosító sem mindig...

Hüvelyszárazság: hormonkezelés nélkül is van kiút!

Hüvelyszárazság: hormonkezelés nélkül is van kiút!A női szervezet érzékeny rendszer, működésének zavara számos egészségi problémát okozhat. A hüvelyszárazság tipikusan ilyen tünet, jó hír viszont, hogy ha ilyen panaszod van, akár hormonmentesen, hormonkezelés nélkül...

Hialuronsav nem csak az arcra: íme az intim hidratálás „titkos fegyvere”

Hialuronsav nem csak az arcra: íme az intim hidratálás „titkos fegyvere”Mi, nők mindenütt kenceficézzük magunkat, elvégre a bőrünk igényli a folyamatos hidratálást. Sőt, olykor a „láthatatlan” intim szöveteink is hálásak lennének némi nedvességpótlásért. Egy...

Nem jó ha fáj a szex…

Nem jó ha fáj a szex…Egy párkapcsolatban természetes a rendszeres és kiegyensúlyozott szexuális élet. Mégis, adódhat olyan helyzet, amikor hívatlan „vendégként” közétek áll a hüvelyszárazság, ami miatt fájdalmas lehet a szex.A szerelem völgye sivataggá válhat Az...

Stressz, hormonok, hüvelyszárazság

Stressz, hormonok, hüvelyszárazságKata, Anna és én gimnáziumi iskolatársak voltunk, és mindmáig tartjuk a kapcsolatot. Hármunknak háromféleképpen alakult az élete, ám úgy tűnik, az érettségi után 15 évvel is akadnak azonos problémáink. Ilyen például a...

Cikatridina hüvelykúp hüvelyszárazság tünetei ellen

bármilyen eredetű hüvelyszárazságra

igazoltan hatásos és biztonságos

lokális hormonkezelés ellenjavallata vagy kockázata esetén is alkalmazható

a panaszok függvényében tartós használata is lehetséges

Cikatridina hüvelykúp már kapható nagyobb kiszerelésben

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz