Cikatridina hüvelyszárazság tünetei ellen

Nem jó ha fáj a szex…

Egy párkapcsolatban természetes a rendszeres és kiegyensúlyozott szexuális élet. Mégis, adódhat olyan helyzet, amikor hívatlan „vendégként” közétek áll a hüvelyszárazság, ami miatt fájdalmas lehet a szex.

A szerelem völgye sivataggá válhat

Az intelligens férfi tudja, miért fontos az előjáték a nőknek, hiszen a hüvely a szexuális izgalom nyomán válik megfelelően síkossá. Ám előfordulhat, hogy még így sem lesz elég nedves, ettől pedig az aktus nehézkessé és fájdalmassá válhat – akár mindkét fél számára. Sőt, a hüvelyszárazság akár magát a behatolást is ellehetetlenítheti.

.

Pánikra semmi ok!

Sokan megrémülnek ilyenkor, és máris nem érzik magukat igazi nőnek. A fájdalomérzésre adott gyakori – és valahol érthető – reakcióként pedig kerülni kezdik a szexet. Félnek az együttlétektől, miközben a lelkük mélyén lelkiismeret-furdalás gyötri őket. Rettegnek, nehogy a szeretett férfi másnál keresse a testi boldogságot. Mindezt tetézi a kielégületlenség érzése is, ami nyugtalanságot, ingerlékenységet generál mindkét félnél. Ha egy kapcsolatban nem jó, vagy nem elegendő a szex, az a partnerek hangulatán szinte azonnal meglátszik. Idegesek, türelmetlenek lesznek, megszaporodnak a viták, nézeteltérések, egyre többször törhet ki kettejük közt veszekedés. Hosszú távon a társak elhidegülhetnek egymástól, ami tönkreteheti az egész párkapcsolatot. Ne engedd, hogy eddig fajuljanak a dolgok, inkább igyekezz mielőbb megoldást találni a problémára!

Nem jó ha fáj a szex
Ne csak a szex miatt törődj magaddal

Ne csak a szex miatt törődj magaddal

Jó, ha tudod, a hüvelyszárazság nem csak szex közben okozhat gondokat. Az állandó feszülő érzés, ami a nedvesség hiánya miatt alakul ki a hüvelyben, a mindennapjaidat is megkeserítheti. Az általános komfortérzet iránti igényed is azt diktálja tehát, hogy ne elégedj meg az alkalmankénti síkosítással, hanem lehetőleg hosszú távon enyhítsd a hüvelyszárazság tüneteit.

Gyengéd segítség a természet erejével

Ami a legfontosabb: ha minden figyelem és odaadás ellenére sem mennek igazán olajozottan a dolgok, azért ne a párodat, vagy önmagadat okold! Ha hüvelyszárazság jelentkezik, jó szolgálatot tehet a Cikatridina hüvelykúp. Fő összetevője, a hialuronsav erősíti a szövetek szerkezetét és segíti a hüvely nedvességtartalmának helyreállítását. További komponensei pedig olyan gyógynövényekből előállított kivonatok, melyek gyulladáscsökkentő, sebgyógyulást elősegítő hatásukról ismertek.

Ne csak a szex miatt törődj magaddal

Ápoló hidratálás, rendszeres kezelés

Ha hüvelyszárazsággal küszködsz, tanácsos rendszeresen gondoskodnod a belső hidratálásról. Ahogyan a száraz bőrt is nap, mint nap krémezzük, ugyanúgy nem szabad elhanyagolni ennek a sokkal érzékenyebb területnek az ápolását sem. A Cikatridina hüvelykúpot kezdetben naponta egyszer alkalmazd, a tünetek enyhülésétől függő ideig, majd a bevezető kúrát követően heti egy-két kúp elegendő lehet a hidratált állapot fenntartásához.

Hormonok nélkül is lehetséges – nem kell többé tartani a szex-től

A hüvelyszárazság hátterében legtöbbször hormonális változás húzódik meg, és leginkább az ösztrogén nevű petefészekhormon hiánya, vagy alacsony szintje a felelős a tünetekért. Mégsem minden esetben a hormonterápia az ideális megoldás, hiszen például aki várandós vagy szoptatós kismama, annak kerülnie kell a hormonkészítményeket, beleértve a hormontartalmú hüvelykúpokat, hüvelytablettákat is. Akiknek a családjában előfordult emlődaganat vagy trombózis, azoknak is tanácsosabb kerülniük a mesterséges hormonbevitelt, hiszen fokozhatja ezen betegségek kialakulásának a kockázatát. A Cikatridina hüvelykúp hormonmentes készítmény a hüvelyszárazság kiegészítő kezelésére, de aki terhes vagy szoptatós kismama, használata előtt mindenképpen egyeztessen kezelőorvosával!

Cikatridina hüvelykúp hüvelyszárazság tünetei ellen

bármilyen eredetű hüvelyszárazságra

igazoltan hatásos és biztonságos

lokális hormonkezelés ellenjavallata vagy kockázata esetén is alkalmazható

a panaszok függvényében tartós használata is lehetséges

Cikatridina hüvelykúp már kapható nagyobb kiszerelésben

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

Cikatridina felhasználói kérdőív