Hámsérülések

Bőrünk legkülső rétege a hám, ez a szervezet első, úgynevezett védelmi vonala a kívülről jövő hatásokkal, fertőzésekkel szemben. Míg egy kis felületi karcolás sokaknak meg sem kottyan, a terjedelmesebb horzsolások vagy mélyebb sérülések általában már nagyobb gondot okoznak. Egyrészt a hámsérülések növelik a fertőzések kockázatát, másrészt nem mindegy, hogy meddig tart a sebgyógyulás folyamata, illetve hogy a seb mekkora nyomot hagy maga után. Fontos tehát minden seb kezelése, a sebgyógyulás elősegítése, még a kisebb hámsérülések esetén is.

Sebkezelés – Cikatridina kenőcs

A CIKATRIDINA kenőcs hatása a benne lévő mukopoliszacharidnak, a hialuronsavnak köszönhető, ami a szerve­zet számos szövetében is nagy mennyiségben található meg. A hialuronsav a szövetek szerkezetét erősíti, így a szövet tónusát, tápanyagellátását és rugalmasságát javítja. Számos klinikai vizsgálat bizonyította, hogy a hialuronsav képes felgyorsítani és javítani az újrahámosodás és a szövethelyreállítás folyamatát.

 • Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

MEGVESZEM

Helyreállító folyamatok kiegészítő kezelésére a következő esetekben:

 • Irritációk és pirosodások

 • Hámlasztó kezelések, epiláció és lézer után

 • Felületi sebek: berepedések, karcolások, horzsolások, kiütések, első- és másodfokú égési sérülések, felületi vágások

 • Mély sebek: műtéti sebek, felfekvéses sebek, fekélyek

Égési sérülés

Első- és másodfokú égési sérülés

Az égést, súlyosságától függően elsőfokútól negyedfokúig osztályozzák. Első- és másodfokú égés esetén a sérült terület jellemzően vörös színű, a bőr feszes, sima és fájdalmas. Ilyenkor segíthet a szövetregeneráló folyamatok kiegészítő kezelésére alkalmas  Cikatridina kenőcs. A harmadfokú és negyedfokú égés már súlyos szövetelhalást okoz, ezért ezeknek a kezelése mindenképpen orvosi feladat!

Napégés

A napsugárzás és a szolárium okozta égési sérülések általában enyhébbek, de sajnos gyakran fordulnak elő. A napégés meglehetősen fájdalmas, különösen, ha nagyobb bőrfelületet érint. Kezelésére érdemes a patikából beszerezni napégésre ajánlott, speciális készítményt vagy Cikatridina kenőcsöt.

Bőrpír, bőrirritáció

Látványnak sem szívderítő, ugyanakkor kellemetlen is a bőr kipirosodása, különösen, ha nagyobb felületet érint. A bőrpír számos különböző ok következménye lehet. Okozhatják allergiás reakcióval járó folyamatok – amit például egy rovarcsípéssel a szervezetbe bekerülő rovarméreg is kiválthat -, de akár a bőr túlzott kiszáradása is. Nőknél a rejtett testtájékok, a hüvely és a szeméremtest hámszövetének szárazsága bőrünk egyéb részeihez hasonlóan pirosodással, égő, viszkető érzéssel jár.

Bőrpír, kozmetikai kezelések után

Egy-egy kozmetikai kezelés – arctisztítás, hámlasztás, szőrtelenítés, lézeres kezelés stb. – után a bőr kipirosodhat, érzékennyé válhat. Különösen kényes területek az arcbőr, a hónalj és a lágyékhajlat, melyeket még a szakember által végzett kezelés is megviselhet. A beavatkozást követően ezért ajánlott a bőr regenerálódását segítő krémek, például a Cikatridina kenőcs használata.

Műtéti seb kezelése

A műtét utáni sebgyógyulás viszonylag gyors folyamat, a varratokat általában 5-7 nap után eltávolítják, ám a bőrfelszín teljes regenerálódása még jó ideig eltarthat. A műtéti hegek kezelését ezért nem érdemes elhanyagolni, hiszen például a Cikatrdidina kenőccsel ápolva elérhetjük, hogy a beavatkozásnak a lehető legkisebb nyoma maradjon.

Sebkezelés (horzsolás, vágás)

A felületi, vágott sebek és a horzsolások általában könnyen gyógyulnak, és ezeknél a fertőzésveszély is csekély. A Cikatridina kenőcs a benne lévő hialuronsavnak köszönhetően felgyorsítja és javítja az újrahámosodás és szövetregenerálódás folyamatát.

Fekély

Különböző külső hatások, például  fagyás, égés, maró anyagok vagy sugárhatás nyomán, illetve a keringés romlása miatt a bőr egy bizonyos területen elhalhat. A hám elhalása miatt a bőr alatti szövetek károsodhatnak. Hialuronsav-tartalmánál fogva a Cikatridina kenőcs alkalmas az így kialakuló fekélyek kiegészítő kezelésére.

Felfekvés

A fekély speciális formája jellemzően a hosszasan ágyhoz kötött betegeknél fordul elő. A huzamosabb ideig egy bizonyos területre nehezedő testsúly ronthatja a bőr és a bőr alatti szövetek vérellátását. Felfekvés ellen a beteg rendszeres átmozgatása segíthet, a már kialakult sebek kiegészítő kezelésében pedig a Cikatridina kenőcs.

Cikatridina kenőcs összetétele

Cikatridina kenőcs alkalmazása

HOGYAN KELL ALKALMAZNI?

A kenőcsöt finom masszírozó mozdulatokkal vigye fel az érintett területre, melyet szükség esetén gézzel véd­jen. Mosson kezet a készítmény alkalmazása előtt és után.

MIKOR ÉS MENNYI IDEIG KELL A KÉSZÍTMÉNYT ALKALMAZNI?

Ha az orvos másképp nem rendeli, naponta 2-3-szor alkalmazandó. Az alkalmazás időtartama a tünetek vál­tozásától függ, szükség esetén a CIKATRIDINA kenőcs hosszantartó kezelésre is alkalmas.

 • Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

Blog

 • Fájdalmas szex? Amikor a stressz a hálószobát is eléri

  Fájdalmas szex? Amikor a stressz a hálószobát is eléri

  A főiskola után egy nemzetközi pénzügyi tanácsadó cégnél dinamikus, fiatal csapat tagjaként, hatalmas lendülettel kezdtem el a munkát. Eleinte a feladatokkal való ismerkedés, később pedig a teendők sokasága miatt maradtam sokszor késő estig az

 • Stressz, hormonok, hüvelyszárazság

  Stressz, hormonok, hüvelyszárazság Kata, Anna és én gimnáziumi iskolatársak voltunk, és mindmáig tartjuk a kapcsolatot. Hármunknak háromféleképpen alakult az élete, ám úgy tűnik, az érettségi után 15 évvel is akadnak azonos problémáink. Ilyen

 • Gátmetszés után sebgyógyítás

  Szülés után az esetek többségében kisebb-nagyobb sérülések várnak gyógyulásra. Elképzelhető, hogy a varratok fájdalmasan feszülnek, nyomnak, sehogy sem esik jól az ülés. Törődj magaddal is! – sok újdonsült kismamának erre külön fel

Tapasztalatok

“Bár mindig ügyelek rá, hogy lehetőleg egyetlen családtagom se égjen le a napon, a férjem orra mégis jócskán lepirult a múltkor, estére már eléggé fájlalta is. Párszor bekentük Cikatridina kenőccsel, és a helyzet viszonylag hamar javult is.”
Noémi, 35 éves

“Sajnos bármikor előfordulhat olyan kisebb baleset, amikor otthon kell ellátnom egy-egy horzsolást vagy egyéb sérülést. A házi patikámban ezért mindig tartok Cikatridina kenőcsöt, mivel ez segít, hogy a sebek gyorsabban és szebben gyógyuljanak.”

Andrea, 32 éves
“Nemrég kozmetikai műtéten estem át: egy anyajegyet kellett a nyakamról eltávolítani. A műtéti heg nem volt túl nagy és szerencsére alig marad nyoma – utóbbiban szerintem az is szerepet játszott, hogy a sebet rendszeresen kezeltem Cikatridina kenőccsel.”
Antal, 41 éves
“Epilálás után korábban mindig nagyon szárazzá és érzékennyé vált a bőröm. Egy barátnőm javasolta, hogy szőrtelenítés után használjak Cikatridina kenőcsöt. Nekem bevált: érezhetően puhább lett a bőröm és nem érzem azt az irritációt, mint korábban.”
Edina, 23 éves

Tegye a házipatikába!

Bőrirritáció, bőrpír, napégés vagy kisebb égési sérülés esetén hasznos segítség lehet a Cikatridina kenőcs. Felületi vágott sebek, horzsolások gyógyulását is segíti. Ugyancsak alkalmas fekélyek, illetve felfekvés okozta sebek kezelésének kiegészítésére. Kozmetikai beavatkozások után támogatja a bőr mielőbbi regenerálódását. Vegye fel ön is a házi patikájába a Cikatridina kenőcsöt!