Cikatridina kenőcs, az égési sérülések, horzsolások segítésére

Sebkezelésre Cikatridina kenőcs

A CIKATRIDINA kenőcs fő hidratáló, hámosító és puhító összetevői, a hialuronsav, az édesmandula-olaj és a szilikonolaj révén számos hámsérülés kiegészítő kezelésére alkalmas:

irritációk és pirosodások

hámlasztás, epiláció és lézeres kezelések

felületi sebek, kiütések, első- és másodfokú égési sérülések

mély műtéti vagy felfekvéses sebek, fekélyek

Cikatridina kenőcs hialuronsavval, szilikonolajjal és mandulával

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

Hialuronsav
Szilikonolaj
Mandula olaj mint hatóanyag

Hámsérülések

Hámsérülések

Bőrünk legkülső rétege a hám, ez a szervezet első védelmi vonala a kívülről jövő hatásokkal, fertőzésekkel szemben. Míg egy kis felületi karcolás sokaknak meg sem kottyan, a terjedelmesebb horzsolások vagy mélyebb sérülések már általában nagyobb gondot okoznak. Egyrészt a hámsérülések növelik a fertőzések kockázatát, másrészt nem mindegy, hogy meddig tart a sebgyógyulás folyamata, illetve hogy a seb mekkora nyomot hagy maga után. Fontos tehát minden seb kezelése, a sebgyógyulás elősegítése, még a kisebb hámsérülések esetén is.

Égési sérülések

Első- és másodfokú égési sérülés

Az égést súlyosságtól függően elsőfokútól negyedfokúig osztályozzák. Első- és másodfokú égés esetén a sérült terület jellemzően vörös színű, a bőr feszes, sima és fájdalmas. Ilyenkor segíthet a szövetregeneráló folyamatok kiegészítő kezelésére alkalmas Cikatridina kenőcs. A harmadfokú és negyedfokú égés már súlyos szövetelhalást okoz, ezért ezeknek a kezelése mindenképpen orvosi feladat!

Napégés

A napsugárzás és a szolárium okozta égési sérülések általában enyhébbek, és viszonylag gyakran fordulnak elő. A napégés meglehetősen fájdalmas, különösen ha nagyobb bőrfelületet érint. Kezelésére érdemes a patikából beszerezni napégésre ajánlott, speciális készítményt vagy Cikatridina kenőcsöt.

Égési sérülés
Bőrpír és viszketés esetén is Cikatridina kenőcs

Bőrpír, bőrirritáció

Látványnak sem szívderítő, ugyanakkor kellemetlen is a bőr kipirosodása, főleg ha nagyobb felületet érint. A bőrpír számos különböző okból kialakulhat. Okozhatják allergiás reakcióval járó folyamatok – amit például egy rovarcsípéssel a szervezetbe bekerülő rovarméreg is kiválthat -, de akár a bőr túlzott kiszáradása is. Nőknél a rejtett testtájékok, a hüvely és a szeméremtest hámszövetének szárazsága, hasonlóan bőrünk egyéb területeihez, pirosodással, égő, viszkető érzéssel jár.

Belsőleg hüvelykúp, külsőleg kenőcs

Enyhítse az intim panaszokat és segítse a kiszáradt hámszövet helyreállítását a komplex összetételű Cikatridina készítményekkel.

A hüvelykúpot és kenőcsöt szükség szerint használhatja kombinálva is.

Patikában kapható gyógyászati segédeszközök

Cikatridina kenőcs hialuronsavval, szilikonolajjal és mandulával

Kozmetikai kezelések után

Egy-egy kozmetikai kezelés után – arctisztítás, hámlasztás, szőrtelenítés, lézeres kezelés stb. – a bőr kipirosodhat, érzékennyé válhat. Különösen kényes területek az arcbőr, a hónalj és a lágyékhajlat, melyeket még a szakember által végzett kezelés is megviselhet. A beavatkozást követően ezért ajánlott a bőr regenerálódását segítő krémek, például a Cikatridina kenőcs használata.

Kozmetikai kezelések után
Felületi sebek és horzsolások

Felületi sebek (horzsolás, vágás)

A felületi, vágott sebek és a horzsolások általában könnyen gyógyulnak, és ezeknél a fertőzésveszély is csekély. A Cikatridina kenőcs a benne lévő hialuronsavnak köszönhetően felgyorsítja és javítja az újrahámosodás és szövetregenerálódás folyamatát.

Műtéti seb

A műtét utáni sebgyógyulás viszonylag gyors folyamat, a varratokat általában 5-7 nap után eltávolítják, ám a bőrfelszín teljes regenerálódása még jó ideig eltarthat. A műtéti hegek kezelését ezért nem érdemes elhanyagolni, hiszen például a Cikatridina kenőccsel ápolva elérhetjük, hogy a beavatkozásnak a lehető legkisebb nyoma maradjon.

Fekély

Különböző külső hatások, például fagyás, égés, maró anyagok vagy sugárhatás nyomán, illetve a keringés romlása miatt a bőr egy bizonyos területen elhalhat. A hám elhalása miatt a bőr alatti szövetek károsodhatnak. Hialuronsav-tartalmánál fogva a Cikatridina kenőcs alkalmas az így kialakuló fekélyek kiegészítő kezelésére.

Felfekvés

 A fekély speciális formája jellemzően a hosszasan ágyhoz kötött betegeknél fordul elő. A huzamosabb ideig egy bizonyos területre nehezedő testsúly ronthatja a bőr és a bőr alatti szövetek vérellátását. Felfekvés ellen a beteg rendszeres átmozgatása segíthet, a már kialakult sebek kiegészítő kezelésében pedig a Cikatridina kenőcs használata.

Felfekvés és fekélyes ebeknél is alkalmazható

Cikatridina kenőcs alkalmazása

Hogyan kell alkalmazni?

A kenőcsöt finom masszírozó mozdulatokkal vigye fel az érintett területre, melyet szükség esetén gézzel fedjen le. Mosson kezet a készítmény alkalmazása előtt és után.

Mikor és mennyi ideig kell a készítményt alkalmazni?

Ha az orvos másképp nem rendeli, naponta 2-3-szor alkalmazandó. Az alkalmazás időtartama a tünetek változásától függ, szükség esetén a CIKATRIDINA kenőcs hosszantartó kezelésre is alkalmas.

Cikatridina kenőcs hialuronsavval, szilikonolajjal és mandulával

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

Cikatridina kenőcs hidratáló, ápoló összetevőkkel

Hialuronsav

A hialuronsav nagy vízmegkötő képességű molekula, ezért is népszerű összetevője a szépségiparban használatos hidratáló, ránctalanító kozmetikumoknak. A gyógyászatban a sejtosztódást és az újrahámosodást segítő hatása miatt alkalmazzák, mivel így a hámsérülések gyógyulása gyors és kevésbé fájdalmas lehet.

A hialuronsav az egyik fő összetevője a Cikatridina kenőcsnek
Édesmandula olaj

Édesmandula-olaj

A vitaminokban és zsírsavakban gazdag édesmandula-olajat préseléssel nyerik ki a mandula terméséből. Hidratáló, bőrpuhító, nyugtató hatású, elősegíti a sejtek regenerációját és a szövetmegújulást. Egyebek mellett az ekcéma vagy pikkelysömör miatt kiszáradt, hámló, viszkető bőr kezelésére is használják.

Édesmandula olaj

Szilikonolaj

Bár a szilikon sem külsőleg, sem belsőleg nem szívódik fel, mégsem haszontalan számunkra. A szilikonolaj a testfelületen vékony filmréteget képezve megvéd a víz, a testnedvek és más anyagok irritáló hatásaitól. Mindeközben nem gátolja a bőr légzését, azaz az oxigéncserét, valamint átereszti a vízgőzt is, így a bőr nem szárad ki.

A szilikonolaj a testfelületen vékony filmréteget képezve megvéd